Thursday, April 14, 2011

Pan de higo (spanyol fügekenyér)

fig cake with almonds
Szeretem az aszalt gyümölcsöket, mazsola, áfonya, barack, alma, datolya, füge, de talán mindközül az utóbbit a legjobban. Amellett, hogy kiváló desszert alapanyagok, pompás csemege vagy nassolnivaló mind, ha energiadús tízóraira vagy uzsonnára van szükség.

Sajnos a nagyüzemi aszalás azzal jár, hogy az adott gyümölcsöt kénezik, hogy a barnulást megakadályozzák. A termék tehát szépen, gusztusosan néz ki, de nem épp egészséges. Még nagyobb baj az, hogy ezt az adalékot (kén-dioxid / sulphur dioxide) sokszor fel sem tüntetik a termék címkéjén.

A spanyol fügekenyér egy pohár édes fehérbor kíséretében jól zárja az étkezés végét. Mivel az édes bort, a fehéret pláne nem kedvelem, a fügekenyérkét snack-ként fogyasztom. Nem tartalmaz tartósítószert vagy kémiai adalékokat, pusztán fügét és mandulát (Vegajardin).

Tipp: A mazsoláról pár szóban itt

No comments: