Thursday, April 26, 2012

Hozzávaló: bab

dry-beans-bab-paszuly
Se szeri, se száma a méretben, színben, formában eltérő babfajtáknak. A szárazon és zölden egyaránt fogyasztott hüvelyes rostban, fehérjében (a zöldbab fehérje értéke kisebb a szárazbabénál), összetett szénhidrátban, folsavban és vasban igen gazdag, valamint a szárazbab káliumot, szelént, molibdént, tiamint és B6-vitamint tartalmaz.

A bab (paszuly, fuszulyka) felhasználási módja változatos és sokoldalú:

Reggelire
Rántottás paradicsomos bab
Chorizos bab
Újhagymás bab tükörtojással

Előételnek
Nizzai saláta
Nachos
Mexikói melegszendvicskrém
Mini molletes
Edamame

Levesbe
Chorizos-zöldséges fehérbab
Paradicsomos lóbab
Tárkonyos zöldségleves babbal
Káposztás paszuly
Krémes bableves
Mexikói fekete bab leves
Habartpaszuly
Íróval habart zöldbableves
Tárkonyos Zöldbableves

Köretként / salátának
Vinyigret
Törvepaszuly

Főételnek
Goai zöldség curry
Észak-indiai zöldbab tari
Chilis bab (pulyka)
Babos pulykaragu

Tipp: Hozzávaló: hajdina, Hozzávaló: rizs, Hozzávaló: lazac;

2 comments:

Gizi said...

Szeretem a szárazbabot, de az utóbbi időben valahogy nagyon ritkán főzök. Köszi ezt a sok receptet, Nálad aztán lehet válogatni a sok babból készült finomság között.:)

Anazar said...

Gizi, bizony nálam is el-elfelejtődik, pedig szeretem ebbe is, abba is. Válogass kedvedre!!